ʼγιες μέρες με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
Δράσεις  |  Θεάσεις: 295  |  A+ | a-
Ο κυρ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ο γιός του Παπαδιαμαντή σιωπηλός και πάντα θλιμμένος ξαναγυρίζει στη θύμησή μας. Αυτές τις ʼγιες ημέρες όλοι εμείς τον υμνολογούμε και αγάλλεται η ψυχή του εν ειρήνη στο νησί του την πανέμορφη Σκιάθο.
Ο βαθύς ερμηνευτής της κοινωνικής πραγματικότητας δεν αισθανόταν απέραντη αγάπη μόνο για τις αγνές παιδικές ψυχές, αλλά και για τους μεγαλύτερους, τους βασανισμένους ανθρώπους, που έζησε κοντά τους και περιγράφει τα αισθήματα και τους χαρακτήρες τους στο λαμπρό του έργο.
"Μυστήριον ξένον" η γέννηση του Θεανθρώπου, σχολιάζει κλείνοντας ένα διήγημά του. "Μυστήριον ξένον" και η ανθρώπινη ψυχή! Τα βάθη της μόνο Εκείνος που την έπλασε μπορεί να τα γνωρίζει... Yπεύθυνη εκδήλωσης η καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Μανθογιάννη Μαρίνα. Παρουσίασε η μαθήτρια της Β' τάξης Παπαδοπούλου Αργυρώ
Συνόδευσαν οι καθηγήτριες:  Γκιουλάκη Έλλη και Κυριάκου Ελισάβετ .Η κάτωθι δράση οργανώθηκε στα πλαίσια του άξονα «Σχέσεις Εκπαιδευτικών-μαθητών» που εντάσσεται στα πλαίσια της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας.


 
Top