Επίσκεψη των μαθητών και καθηγητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Νέας Ιωνίας Βόλου στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου
Δράσεις  |  Θεάσεις: 91  |  A+ | a-
Μία σπουδαία ευκαιρία αλληλεπίδρασης είχαν  οι μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι μοιράστηκαν όμορφες εμπειρίες με συμμαθητές τους από το ΕΝΕΕΓΥΛ Νέας Ιωνίας Βόλου. Στο πλαίσιο της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας με ευρύτερο στόχο: «Η αποδοχή της διαφορετικότητας», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. Ειδικότερα, οι μαθητές και οι καθηγητές ετοίμασαν σημαντικό αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ καθώς και σύντομο αφιέρωμα στο στιχουργό Νότη Μαυρουδή.

Αρχικά, η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Χατζηδημητρίου Ελένη καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές του ΕΝΕΕΓΥΛ και τόνισε μεταξύ άλλων το σπουδαίο έργο του ζωγράφου και τη βαριά πολιτιστική κληρονομιά που άφησε στις  νέες γενιές. Ακολούθησε σύντομη αναφορά για την καταγωγή και το έργο του ζωγράφου από τη μαθήτρια Γ΄ τάξης του σχολείου μας Μαγκιώρη Βασιλικής.

 Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» ανέλαβαν οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ, οι οποίοι και παρουσίασαν με εικόνες και μουσική το έργο των δύο πνευματικών ανθρώπων του Ελληνισμού. Τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου συνόδευσαν οι καθηγήτριές τους Μοσχούδη Βασιλική, Νταμπεγλιώτη Δήμητρα, Χελιδώνη Ελισάβετ, Σωτηροπούλου Κερασία. Η εκδήλωση διήρκησε δυο ώρες και προκάλεσε το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Ακολούθησε μία βιωματική δραστηριότητα μεταξύ  των μαθητών και των δύο σχολείων. Οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, κλήθηκαν να παρατηρήσουν πίνακες και έργα ζωγραφικής του Θεόφιλου και να αποδώσουν ένα τίτλο. Η δραστηριότητα αυτή συνοδευόταν από μουσικά αποσπάσματα του σπουδαίου στιχουργού Νότη Μαυρουδή που απέδιδαν το θέμα του εκάστοτε πίνακα. 

Τέλος, την εκδήλωση υποστήριξαν και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον οι υποδιευθύντριες του Τρίτου Γυμνασίου Βόλου Κατσούδα Κατερίνα, Χανιά Ειρήνη καθώς και τα μέλη της Δράσης Μανθογιάννη Μαρίνα, Γκιουλάκη Έλλη και Κυριάκου Ελισάβετ, η οποία και είχε αναλάβει τον συντονισμό της.   Ο καθηγητής πληροφορικής  Σουλικιάς Αντώνης  υποστήριξε τη δράση υλικοτεχνικά.
Top