Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου... Όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!!
Δράσεις  |  Θεάσεις: 2413  |  A+ | a-
Αυτή τη μεγάλη αλήθεια τη συνειδητοποίησαν οι μαθητές των τμημάτων Γ2 και Β3 κατά την επίσκεψή τους  στο «Σπίτι Γαλήνης» του Ι. Ν. Αναλήψεως Βόλου, όπου σε καθημερινή βάση σιτίζονται 104 συμπολίτες μας. Εκατόν τέσσερις (104) άνθρωποι που στερούνται, όπως και πολλοί άλλοι στις μέρες μας, τα απαραίτητα για το βιοπορισμό τους, με κίνδυνο να στερηθούν και τη γαλήνη της ψυχής τους.

Οι μαθητές μας συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Ασημίνα Σαρδέλλη και Σπυριδούλα Πατίλη επισκέφτηκαν τον  ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου εθελόντριες κυρίες σε καθημερινή βάση μαγειρεύουν με αγάπη και μεράκι για ανθρώπους που οι συνθήκες της ζωής δεν τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν τα αυτονόητα, όπως είναι ένα πιάτο φαγητό. Οι μαθητές μας γνώρισαν αυτές τις γυναίκες που εδώ και πολλά χρόνια αφιερώνουν ένα μέρος του χρόνου τους, για  να απαλύνουν τον πόνο που προξενεί η ανέχεια.

Ο π. Νικήτας Πράσινος, υπεύθυνος για το συγκεκριμένο ενοριακό έργο, μας υποδέχτηκε με πολλή αγάπη, μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του συσσιτίου, αλλά και υπογράμμισε την ανάγκη να βοηθούμε όσο, όταν και όπως μπορούμε. «Μέσα από την προσφορά» τόνισε «ο άνθρωπος καταξιώνεται, νοηματοδοτείται η ζωή του και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων». Εξάλλου το συγκεκριμένο ενοριακό έργο στηρίζεται στις προσφορές αγάπης επώνυμων και ανώνυμων δωρητών στην τοπική μας εκκλησία.

Η επίσκεψη αυτή, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11-4-2019 και την Παρασκευή 12-4-2019, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς,  εν όψει μάλιστα της «αλυσίδας» έμπρακτης αγάπης που ολοένα και διευρύνεται στο χώρο του σχολείου μας. 

 
Top