Από το Ευρωκοινοβούλιο στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου
Δράσεις  |  Θεάσεις: 2239  |  A+ | a-
Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Γ2 του σχολείου μας την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Δύο βολιώτισσες μαθήτριες της Β΄Λυκείου, η Κουκλουμπέρη Έλενα από το 8ο Λύκειο Βόλου και η Μήτσου Θεοδώρα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, συμμετείχαν με γραπτό κείμενο στο διαγωνισμό Euroscola  και στη συνέχεια, μαζί με την καθηγήτρια των Αγγλικών του Μουσικού Σχολείου κα. Παπαγεωργίου Ελίνα, εκπροσώπησαν την περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

Επισκέφτηκε, λοιπόν, αυτή η αντιπροσωπεία  το σχολείο μας, ύστερα από πρόσκληση που τους απηύθυνε η φιλόλογος κα. Ασημίνα Σαρδέλλη, για να  μοιραστούν  αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία τους μαζί μας. Τους υποδέχτηκε ο μαθητής Κωνσταντίνος Κολοβός και χαιρετισμό τους απηύθυνε ο μαθητής Γεώργιος Μαρκογιαννόπουλος. Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης είχε ο μαθητής Γιώργος Μελαχροινός.

Όπως μας είπαν, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο συναντήθηκαν με εφήβους από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθισμένοι στις θέσεις των ευρωβουλευτών  και μέσα από πολυεθνικές ομάδες συζήτησαν θέματα όπως ασφάλεια και ανθρώπινα δικαιώματα, μετανάστευση, ευρωπαϊκές εκλογές 2019, ανεργία νέων και το μέλλον της Ευρώπης. Επιπλέον, κάθε σχολείο είχε ετοιμάσει μια μικρή παρουσίαση. Η ελληνική παρουσίαση με αναφορές στις ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για την μαθήτρια Κουκλουμπέρη Έλενα ήταν όνειρο ζωής αυτή η συμμετοχή, καθώς πιστεύει πως η  ευρωπαϊκή ιδέα μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Η μαθήτρια Μήτσου Θεοδώρα επισήμανε ότι η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σημερινό χάρτη της παγκοσμιοποίησης με τον έντονο ανταγωνισμό είναι αναγκαία, καθώς δύσκολα ένα κράτος μπορεί να σταθεί μόνο του.  Γεύση όλων των παραπάνω πήραμε από το οπτικοακουστικό υλικό, που η καθηγήτρια των Αγγλικών του Μουσικού Σχολείου κα. Παπαγεωργίου Ελίνα, μας παρουσίασε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  κα. Παπαγεωργίου Ελίνα συνόδευσε τις μαθήτριες, αφού προηγουμένως είχε επιλεγεί για να τις  προετοιμάσει για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ημερίδας.  
Top