Υπάρχει ελπίς
Δημοσιεύσεις τοπικού τύπου  |  Θεάσεις: 1785  |  A+ | a-
Με αφορμή  την ανώνυμη δωρεά μεγάλου χρηματικού ποσού (300.000 περίπου ευρώ) στο Νοσοκομείο του Βόλου οι μαθητές του Γ2 του σχολείου μας σε συνεργασία με τη φιλόλογό τους κα. Ασημίνα Σαρδέλλη έστειλαν την ακόλουθη επιστολή στις τοπικές εφημερίδες, η οποία και δημοσιεύτηκε την Κυριακή 3/3/2019.

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή με αφορμή το ρεπορτάζ του κ. Φ. Σπανού δημοσιευμένο στο φύλλο της εφημερίδας σας, της 24ης Φεβρουαρίου 2019. Το ρεπορτάζ αναφερόταν στο γεγονός ότι ένας ανώνυμος συμπολίτης μας δώρισε το γενναιόδωρο ποσό των 300.000 περίπου ευρώ στο Νοσοκομείο του Βόλου για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ν. Γλώσσας η φιλόλογός μας η κα. Ασημίνα Σαρδέλλη μας ενημέρωσε για το συγκεκριμένο γεγονός που κυριάρχησε τις προηγούμενες μέρες στην τοπική επικαιρότητα και συζητήσαμε εκτενώς. Αυτό αποτέλεσε για όλους εμάς τους μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου ένα σπουδαίο «μάθημα ζωής».

Ζώντας σε καιρούς εσωστρέφειας κάποιοι άνθρωποι, όπως ο ανώνυμος δωρητής, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Αυτό μας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη και μας έδωσε ελπίδα και αισιοδοξία! Στο άκουσμα αυτού του αξιοσέβαστου ποσού που προσφέρθηκε κατακλυστήκαμε από ποικίλα συναισθήματα, με κυρίαρχο την υπερηφάνεια για την πράξη αυτή που αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς. Παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας κι έμπρακτης καλοσύνης! Ένα ευχαριστώ είναι λίγο και το λεξιλόγιο φτωχό για να περιγράψει σκέψεις που κάναμε, συναισθήματα που  νιώσαμε, αποφάσεις που πήραμε… Μία μόνο φράση, του Μενάνδρου, τα περιγράφει όλα αυτά: «Ως χαρίεν άνθρωπος, ότ’ άνθρωπος η».

Για όλους τους παραπάνω λόγους αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε μια υπόσχεση: ότι εμείς οι μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου θα μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα της ανθρωπιάς σε όλους τους συμμαθητές μας κι εκείνοι με τη σειρά τους στις οικογένειές τους, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη «αλυσίδα» ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.
                                   
Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου και η φιλόλογός τους κα. Ασημίνα Σαρδέλλη
Top