Τρόφιμα για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου από τα 3ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ Βόλου σε εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα
Δημοσιεύσεις τοπικού τύπου  |  Θεάσεις: 1748  |  A+ | a-
Μεγάλες ποσότητες από τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου και τα πρόσφεραν στην Κιβωτό του Κόσμου. Τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία πραγματοποίησαν χθες μαζί τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» παρουσία και των παιδιών και εφήβων που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα οι μαθητές ανέδειξαν τα συναισθήματα της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Βόλου Γιώργος Λύτρας επισήμανε «είναι πολύ ωραίο αυτές τις μέρες να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας και ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο που μας φιλοξένησε για την εκδήλωση αυτή. Εμείς οι μαθητές στο Γυμνάσιο μαζέψαμε ανά κάθε Τμήμα τρόφιμα, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα, όπως θα κάνουμε και εμείς. Και ξέρουμε πως το έργο της Κιβωτού του Κόσμου είναι πολύ σπουδαίο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του 15μμελούς μαθητικούς συμβουλίου του 3ου ΓΕΛ Βόλου Παναγιώτης Κορομπίλης τόνισε πως «στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να δείξουν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Βόλου την έμπρακτη αλληλεγγύη τους που είναι τόσο αναγκαία σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Και οργανώσαμε αυτή την όμορφη εκδήλωση για τα παιδιά της Κιβωτού Κόσμου. Καθηγητές και μαθητές συγκεντρώσαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης και πιστεύω πως ο στόχος επιτεύχθηκε». Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου κ. Παναγιώτης Μανδράκης τόνισε πως «βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και ειδικότερα τα παιδιά της Κιβωτού Κόσμου, ένα θεάρεστο έργο που επιτελεί ο π. Αντώνιος Παπανικολάου».

Ο ίδιος υπογράμμισε τη στήριξη που είχαν στην προσπάθειά τους τα δύο σχολεία από την ΕΒΟΛ, τρία τοπικά ζαχαροπλαστεία, το κυλικείο του 3ου Γυμνασίου-ΓΕΛ Βόλου, ένα εμπορικό κατάστημα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και τον σύνδεσμο διαιτητών καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας.

Η φιλόλογος του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Γεωργία Παπαργύρη είπε πως «τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μια γιορτή, αλλά και συναίσθημα, το συναίσθημα της αγάπης. Και ήταν συγκινητική η ανταπόκριση των μαθητών». Από την πλευρά της η φιλόλογος κ. Βιργινία Αναστασίου είπε πως στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα παραδοσιακά ελληνικά Χριστούγεννα με έθιμα που κάποια δεν τα γνωρίζουμε. Επίσης παρουσιάστηκαν Χριστούγεννα ανθρώπων που δυστυχούσαν εκείνα τα χρόνια, όπως την ανακωχή των πολεμιστών στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, του 1922 με τους πρόσφυγες να είναι στην Ελλάδα, αλλά και της Κατοχής του 1941 με τη μεγάλη πείνα στην Αθήνα.

Top