Αντιπροσωπεία μαθητών της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Βόλου στη Θεσσαλονίκη
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Βόλου επισκέφτηκαν στη Θεσσαλονίκη τη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» στη Μονή Λαζαριστών, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Let’s party». Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες Τριάδα Βασιλάκη, Κατερίνα Νανοπούλου και Ασημίνα Σαρδέλλη, οι οποίες υποστηρίζουν και εμψυχώνουν την ομάδα θεάτρου.
Οι 40 μαθητές μας έζησαν μια όμορφη θεατρική εμπειρία! Παρακολούθησαν ένα κεφάτο πάρτι από την εφηβική σκηνή του κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, μια θεατρική παράσταση βασισμένη στις αρχές του θεάτρου ντοκουμέντου και της φόρμας του Verbatim Theatre. Μια παράσταση με πολύ γρήγορο ρυθμό, μουσική, χορό, μια παράσταση με ποικιλία σε εικόνες και συναισθήματα, μια παράσταση βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες από πάρτι με φίλους! Μέσα από τη διασκέδαση αλλά και τον αναστοχασμό η παράσταση έδωσε πολλαπλά μηνύματα για τη φιλία, το σεβασμό στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την αφύπνιση και συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, τη μοναξιά, την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων.
Στη συνέχεια τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ μια 50λεπτη «Διαδρομή στην ιστορία της Θεσσαλονίκης». Ξεκινώντας από το Λευκό Πύργο και με τη συνδρομή έμπειρου ξεναγού, οι μαθητές γνώρισαν από κοντά πολυάριθμα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, δείγματα της μακραίωνης πορείας της πόλης από τα αρχαία, τα ελληνιστικά, τα ρωμαϊκά, τα βυζαντινά χρόνια, έως σήμερα. Με μια σύντομη επίσκεψη στο κατά κυριολεξία ανοιχτό μουσείο στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε η πολιτιστική εκδρομή μας στη συμπρωτεύουσα!
Αξίζει να σημειωθεί πως η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του σχολείου μας υποστηρίζεται επιπλέον από την μουσικό κ. Μανθογιάννη Mαρίνα και την εικαστικό κ. Γιακμογλίδου Νεκταρίσ. Το μεγάλο στοίχημα είναι να «ανεβάσουμε» στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς τη θεατρική παράσταση «κωμΟδύσσεια», της Μαρίας Κίτρα. Πρόκειται για μια κωμική «ματιά» της Οδύσσειας του Ομήρου, στην οποία και οι ίδιοι οι μαθητές μας έχουν αφήσει το «αποτύπωμά» τους, στα πλαίσια δημιουργικής γραφής και έκφρασης.